دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

تامین برق دو میلیون خانوار چینی با نیروگاه خورشیدی نصب شده در معدن زغال سنگ 

تامین برق دو میلیون خانوار چینی با نیروگاه خورشیدی نصب شده در معدن زغال سنگ 
کمبود زمین مناسب در چین موجب شد این کشور برای تولید برق پاک، به یک معدن قدیمی زغال سنگ روی بیاورد و شش میلیون پنل خورشیدی در آن بکارد.
کد خبر : 941847

به گزارش خبرگزاری آنا به نقل از IE، معدن قدیمی زغال سنگ «اوردوس» در مغولستان داخلی چین، اکنون به محل تاسیس نیروگاه برق خورشیدی «اقیانوس آبی منگکسی» «Mengxi Blue Ocean Photovoltaic Power Station» بزرگ‌ترین نیروگاه خورشیدی تک ظرفیتی چین تبدیل شده است.

این تاسیسات برای تولید ۵.۷ میلیارد کیلووات ساعت برق در سال طراحی شده است که برای تامین انرژی دو میلیون خانوار کافی است. این نیروگاه اوایل ماه جاری میلادی آنلاین شده است.

افزایش تقاضا برای انرژی پاک و هدف چین برای رسیدن به انتشار صفر خالص کربن تا سال ۲۰۶۰، تاسیسات انرژی‌های تجدیدپذیر را در این کشور آسیایی افزایش داده است. با این حال، نیروگاه‌های خورشیدی با ظرفیت بالا به زمین‌های بزرگی نیاز دارند که دستیابی به آن در مناطق پرجمعیت با تقاضای برق بالا دشوار است. 

چین قصد دارد این مشکل را با طرح‌های ابتکاری «انتقال برق غرب به شرق» و «توسعه غربی» با راه اندازی پروژه‌های انرژی تجدیدپذیر در مناطق کم جمعیت غرب این کشور حل کند.

اکنون چین به عنوان بخشی از این ابتکار، یک سایت سابق استخراج زغال سنگ را به بزرگترین نیروگاه خورشیدی تک ظرفیتی خود تبدیل کرده است. 

نیروگاه فتوولتائیک «اقیانوس آبی مِنگکسی» ۷۰ کیلومتر مربع مساحت دارد و بیش از ۵.۹ میلیون پنل خورشیدی را در خود جای داده است.

چین برآورد کرده است با آنلاین کردن این پروژه، مانع از سوزاندن ۱.۷۱ میلیون تن زغال سنگ در سال می‌شود و انتشار کربن خود را ۴.۷ میلیون تن کاهش دهد. برای دستیابی به همین میزان کاهش در انتشار، باید در مساحتی معادل ۶۲۷ کیلومتر مربع درخت بکارد. 

کل سرمایه گذاری پروژه ۱۲ میلیارد یوان (۱.۶۵ میلیارد دلار) است. 

بیش از یک نیروگاه خورشیدی 

یک دلیل دیگر خاص بودن نیروگاه فتوولتائیک اقیانوس آبی منگکسی این است که میزبان نخستین پایگاه آزمایشی خورشیدی در مقیاس بزرگ در صحرای گوبی است و به چین کمک می‌کند تا داده‌های بیشتری را در مورد راه اندازی نیروگاه‌های خورشیدی در محیط‌های چالش برانگیز جمع آوری کند. 

این پروژه همچنین از یک آلیاژ خاکی کمیاب جدید برای مواد زمینی استفاده کرده است که به کاهش هزینه‌ها به میزان بیش از ۴۰ درصد کمک می‌کند. اندازه بزرگ این پروژه به گونه‌ای طراحی شده که برای یک مرکز چرای گوسفندان سفید و جوجه‌های استرالیایی دو برابر شود. گیاهان و علوفه برای ثابت نگه داشتن شن و ماسه در زیر صفحات خورشیدی کاشته شده است. 

بر اساس اعلام مطبوعاتی، در این پروژه برای به حداقل رساندن تاثیر بر علفزار، به جای بتن معمولی از پایه‌های فولادی برای پنل‌ها استفاده شده است. این کار به سازندگان کمک کرده است قطر شمع را از ۴۰۰ میلی متر (بتن پیش ساخته) به ۱۰۰ میلی متر کاهش دهند. 

این پروژه همچنین به خاطر استفاده از یک طراحی یکپارچه برای اتصالات ماژول – ردیاب، اولین مورد در دنیاست. چهار طرف ماژول بسته شده و برای ایجاد یک ساختار ماژول یکپارچه به بیشه زاری با طراحی خلاقانه متصل شده است. این طراحی در مقایسه با ماژول‌های سنتی، ۰.۰۱ وات صرفه جویی می‌کند که اگرچه ممکن است میزان کمی به نظر برسد، اما می‌تواند در ساخت یک نیروگاه ۳ گیگاواتی صرفه جویی قابل توجهی داشته باشد. 

این مرکز همچنین از فناوری ردیابی خورشیدی مبتنی بر هوش مصنوعی (AI) برای اجتناب بلادرنگ از سایه و دستیابی به افزایش انرژی هشت درصدی استفاده می‌کند.

علاوه بر این، می‌توان ارتفاع پُست را نیز برای به حداکثر رساندن فضای موجود در زیر پانل‌ها تنظیم کرد تا دام‌ها بتوانند چرا کرده و امکان کشت محصولات زراعی نیز وجود داشته باشد تا در نتیجه اهداف اکولوژیکی پروژه نیز تامین شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب